keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Hömpöttelyä ja jotain järkevääkin :)

Kylläpä on viikko vierähtäny hurjan nopeasti viime päivityksestä! Joko on ollu niiin paljon tekemistä lapsosen tai harjottelun kanssa, tai sitten ollaan vaan löysäilty. :') Oon odottanu, että saisin niitä kuvia, mutta täytyy vielä odottaa, kun niitä pitäis vielä muokata ja ainakin pienentää.

Viikko sitten keskiviikkona tosiaan kävästiin Nekun kanssa Jyväskylässä kattomassa kasvattajaa, Nekun siskoa, äiti ja tätiä. Bussimatka meni hyvin, Nekku nukku kaikki ajat milloin bussi meni tasasesti eteenpäin, mutta pysähdykset tai kovimmat äänet kyllä yleensä herätti. Perillä sitten mentiin ensimmäisenä tottistreenehin! Mulle se oli sellanen taianomanen hetki, koska ne oli mun ihka ensimmäiset ohjatut treenit oman koiran kanssa, ilman mun siskoja :) Upeat treenit olivatkin! Otettiin lelulla palkkaamista, seuraamista, lähellä oloa, luoksetuloa ja ruutuun lähetystä. Sain hurjan hienoja ja hyviä neuvoja Elliltä, ja niiden avulla on kiva jatkaa eteenpäin! :) Sen jälkeen suunnattiin Aijan ja kumppanien kanssa lenkille, ja koirat pääsivät rauhassa moikkaamaan toisiaan metässä ja pelloilla kirmaten :D Illalla sisko haki meiät kotiin maalle, Elimäelle.

Torstaina pidettiinki taas lepopäivä Neksuttimen kanssa. Maattiin sohvalla vierekkäin, ja liikunnat mitä Nekku teki oli meiän muiden koirien kanssa riehumista tai mun kanssa leikkimistä. Ei otettu tokoakaan oikeastaan, muutakun perusluoksetuloa yms pihalla ollessa. Mullakin oli pitkästä aikaa päivä, että sain vaan löhöillä, syödä suklaata, juoda kahvia ja kattoa TV:tä <3 Illalla kävin kyllä kahvilla parin kaverin kanssa ja Nekku sulatti mun sydämen (taas), kun se oli kuulemma mun poissaollessa hakeutunu nukkuu mun tavaroiden päälle :') Perjantainakin jatkettiin samanlaista lepolinjaa, mutta illalla käytiin mun äidin luona Elimäen kylällä. :)

Lauantaina tehtiin Nekun kanssa aamusta vaellus metässä. En es itekään välillä tienny missä mennään, mut en tiedä mitään parempaa ku päämäärätön lenkkeily <3 Nekku meni hienosti, ja reippaasti suurimman osan matkaa. Samana päivänä Pilvi pesi meiän Turon, ja Nekku pääs katseluoppilaaks suihkuhuoneeseen.. :D Ei siitä varmaan hyötyä ollu, muttei kyllä haittaakaan, sillä sunnuntaina ite pesin sitä. Turon laittamisen aikaan Emmi tuli kylään, ja pian sen jälkeen lähettiin viettämään Emmin synttäreitä läheiselle kodalle. Siellä tolla yhellä hömpällä riitti tutkittavaa ja syötävää... Hieno retki tehtiin ja savulohi oli jamijami :)

Sunnuntaina valkosten karvapallojen pesu jatku maanantain lappeenrannan näyttelyä varten. Sillä välin ku Pilvi pesi Tinkaa ja Naavaa, myö otettii Emmin kans vähä pääsiäiskuvia. Ei olla vaan keretty niitä muokkaamaan, että niistä ja muista jutuista tulee superkuvapläjäys ehkä ens viikon alussa :D
Nekku pääs taas katteluoppilaaks kun Emmi pesi Ilonaa. Nyt väsymys oli niin kova, että Nekku hakeutu saunaan nukkumaan :D Myöhemmin mä sitten pesin itse pikkuherran.

Pesun jälkeen aattelin, että annan Nekun kuivua taas vapaasti. No, Hannalta tulikin soitto, että kerettäiskö myö tulla tapaa niitä kylälle. Nekku joutuikin siis samana iltana vielä tehoföönitreeniin... :D Pyörähettiin sitte Elimäellä kattomassa 12-viikkosta malipentua. Sisällä sen malin vilkas luonne hirvitti vähän, vaikka Nekku oli silti todella kiinnostunut. Pihalla ollessa taas Nekku yllätti, sillä juoksujärjestys oli mali eellä ja Nekku perässä!! Niillä kahdella oli niiiin kivaa :)
Hanna ohjas mua vielä vähän tottisjutuissa, ja otettiin suoraa seuraamista ja vasemmalle käännöksiä, eli harjoteltiin takapään käyttöä. Alkuun se oli lähinnä imuttamisen harjottelua, ettei mun kädet ois ihan täynnä infektioportteja, kiitos ahnaan lapseni... :D Lopulta opittiin molemmat todella paljon, ja Nekku oli niiiin näppärä käännöksissä! Päätteeks otettiin vähän luoksetuloa, ja Hanna opasti malinsa kanssa joitain juttuja. :) Mitähän mä olenkaan näistä parista treenistä lähtien tehnyt, en ainakaan tottista, en ;)

Maanantaina olikin sitte iha hullun aikanen herätys, kun seittemältä noiden piti lähteä lappeenrantaan päin, ja mut ja Nekku kipattiin matkalla kylälle. Kylällä ollessa käytiin taas vähän vaeltelemassa, ja tutustumassa uudenlaisiin paikkoihin. Siinä matkan varrella siunaantukin sitte iha älyttömän hyvin kaikenlaisia kivoja paikkoja ja alustoja! Onnistuin kans löytämään sellasen hankalan katoksen, minkä alla Nekku joutu melkein ryömimään. Vaelluksen jälkeen mentiin taas terveyskeskukseen riemastuttamaan vanhuksia, vaikkakin Nekku oli vähän aran oloinen niin suuren ihmismäärän edessä. Saatiin pari mukavaa rapsutusta kuitenkin :)
Myöhemmin sitten käytiin tutustumassa pariin collieen, joiden kanssa saatiin mukava sosiaalistamiskokemus, vaikkakin toinen pelkäsi Nekkua enemmän kuin Nekku sitä, ja toinen oli ehkä turhan raju leikeissään :D mutta kunhan Nekku tosta kasvaa niin päästään niiden kanssa varmaan kunnolla leikkimään. Sen jälkeen vielä käytiin kattomassa mun tätiä ja niitten urosdopermannia. Se olikin kokonsa ja värin puolesta niiiiin pelottava kokemus, että tämä harjotus jäi sille tasolle, että Nekku sai mun selän takaa katsella rauhassa Killeä, eikä tarvinnut sen kummemmin ottaa kontaktia. Ensi kerralla sitten toivottavasti vähän rohkeammin. Sinänsä harmi, kun Kille taas olisi voinut rakastaa Nekun kuoliaaksi! Kille tyytyi sitten mun housuista löytyviin pentuhajuihin :)

Maanantai oli siis erittäin touhun täyteinen, kun illalla suunnattiin vielä Kotkaan. Mulla alko eilen harjottelu Kotkan keskussairaalan syöpä- ja sädehoidon vuodeosastolla. Onneks mulla on noi kaks kepoa, niin Nekulle ei vieläkään tule niin hullun pitkää yksinoloaikaa, ja onhan sillä silloinkin sitten seuranaan noi siskojen sammarit. :) Ollaan nyt sitten otettu pari päivää taas vähän rauhallisemmin, varsinkin kun tuo maanantai oli niin touhukas päivä. Tottista ollaan silti otettu ja leikitty hurjasti :')

Nekun kutina on ollu nyt parempi, tosin aina silloin tällöin se aina vaivaa vähän pahemmin vielä. Sillä on ollu kyllä nyt niin paljon tekemistäkin, että pitää nyt seurata, minkälainen se on kun mennään Lahteen eikä ole 24/7 leikittäjä Naavaa paikalla :D Kohta on rokotuksetkin, niin voi sitten Eläinlääkäriltä kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti